تحقیق نقش آب در انتقال بيماريها

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
تحقیق نقش آب در انتقال بيماريها

فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 8 صفحه

بخشی از متن :

نقش آب در انتقال بيماريها
در طول تاريخ گزارشات مستند و بسيار متعددي در زمينه انتقال بيماريهاي همه گير و كشنده در بين جوامع انساني ثبت گرديده است كه در اغلب آنها آب عامل اصلي انتقال بوده است. به عنوان مثال از همه گيريهاي بيماريهاي وبا و حصبه مي توان اسم برد كه موجب كشتار ميليونها انسان گرديده اند. با شناخت و گسترش تئوري ميكروبي بيماري زا در آب راههاي مبارزه با آنها نيز ابداع گرديد. به طور كلي آب به چهار طريق ممكن است محيط بسيار مناسبي براي انتقال بيماريها باشد كه مختصراً توضيح داده مي شود:
1-آب به طور مستقيم مي تواند محيط مناسبي براي رشد و تكثير عوامل بيماري زاي مختلفي باشد مانند عوامل وباي التور. در اين موارد اگر محيط آبي با عامل بيماري آلوده گردد مي تواند موجب بروز بيماري در مقياس وسيع باشد.
2- آب محيط مناسبي است براي تكثير و رشد برخي از حشرات ناقل بيماري مانند مالاريا كه نقش آب در انتشار بيماري قابل توجه است.
3-كمبود آب براي مصارف بهداشت شخصي و استحمام و شستشو، كه در عدم وجود آب به مقدار كافي، بيماريهاي مختلف پوستي مانند گال، تيفوس و يا تراخم حادث مي شود.
4-گاهي اوقات آب محيط پرورش دهنده ميزبان واسط برخي از بيماريهاست مانند بيماري بول الدم يا خون ادراري (بيلارزياز) كه نوعي حلزون كوچك كه در آب زندگي مي كند عامل انتقال بيماري است.
بیماریهای با منشأ آبی
معمول ترین شکل بیماری وابسته به آب ، به ویژه آن شکلی که سبب آسیب بیشتری در مقیاس جهانی می‌ گردد، شامل بیماریهایی است که با آب آلوده به ادرار و مدفوع انسانی، منتقل می ‌شوند. آلودگی به این بیماریها ، زمانی اتفاقی می‌افتد که ارگانیسم بیماری زا به آب راه می‌ یابد و این آب توسط فردی که به بیماری مصونیت ندارد مصرف می ‌شود. از عمده ترین بیماریهای این دسته ، وبا ، حصبه یا تیفوئید ، پاراتیفوئید ، هپاتیت های مسری ، ژیاردیانیز ، لپتوسیپروسیس ، تولادمیا ، اسهال میکروبی و غیره هستند که یک مسیر از انتقال مدفوع تا خوراک داشته و بروز آنها به طور همزمان ، بین افرادی که از یک منبع آب استفاده کرده اند مشخص می شود.
بیماریهای منتقل شده از طریق آب دریا یا آبهای مورد شستشو
بیماریهای مدفوعی- دهانی ناشی از آب ، امکان دارد به عنوان بیماریهای منتقل شده توسط آب شستشو ، طبقه بندی شوند. اکثر عفونتهای اسهالی در آب و هوای گرمسیری ، بیش از آنکه به عنوان یک بیماری ناشی از آب عمل نماید، به صورت بیماریهای منتقل شده از طریق آبهای شستشو عمل می ‌کنند. گروه دومی از این بیماریها تعدادی از عفونتهای چشمی و پوستی را شامل می ‌شوند که حتی اگر به طور معمول کشنده باشند، یک سری اثرات تضعیفی روی مبتلایان به جا می ‌گذارند. بیماریهایی از این نوع شامل زخمها و دملهای پوستی باکتریایی و تراخم و جذام می‌ باشند. بیماریهای وابسته به آب
تعدادی از بیماریها ، به ارگانیسم های بیماری زایی مربوط می ‌شوند که بخشی از دوره زندگی خود را در آب ، یا در بدن حد واسطی که در آب زندگی می ‌کند، می ‌گذرانند، از این رو آلودگی در انسان ، نمی تواند با بلعیدن حد واسط یا تماس با ارگانیسم دفع شده توسط مبتلا ، ایجاد شود. اغلب این نوع بیماریها ، توسط کرمهایی ایجاد می شوند که بیمار را اذیت کرده و تخمهایی تولید می ‌کنند که توسط ادرار یا مدفوع پخش می ‌شوند. آلودگی از طریق نفوذ از جداره پوست غالباً بیشتر از آلودگی از طریق مصرف مستقیم آب است. بیماری شیستوزومازیر (که در ضمن بیل‌هارزیا نامیده می‌شود) مهمترین نمونه از این دسته بیماریها است. دراکان کالیازیز (کرم گینه ای) مولد بیماری آبی دیگری است که در مناطق استوایی کاملاً منتشر شده است. در این حالت میزبان حد واسط ، سخت پوست ریزی است و آلودگی انسان به دنبال خوردن آب آلوده شود، با این سخت پوستان ریز اتفاق می ‌افتد.
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 8198 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 8

حجم فایل:17 کیلوبایت

 قیمت: 2,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: